Süümekateta maiustamine- ricotta-puuviljaparfee mandlite ja meega

1 portsjon

Kirsid sisaldavad ohtralt võimsat antotsüaniini, mis vähendab põletikulisi protsesse lihastes ja liigestes. Ricotta on kaltsiumirikas, sisaldades ligi 40% päevasest kaltsiumivajadusest ning boonusena ohtralt valku.

Röstitud pähklid lisavad hõrku maitset ja sisaldavad kasulikke rasvhappeid, mis aitavad rasvapõletust tõhustada.

 

Koostisained:

2 spl mandlilaaste, röstida

½ tassi madalama rasvasisaldusega ricotta juustu

2 tl mett

½ tl vaniljeekstrakti

½ tassi külmutatud magusaid kivideta kirsse, sulatada

 

Valmistusviis

Rösti mandlilaaste 150kraadises ahjus umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades. Ühenda väikeses kausis ricotta, mesi ja vaniljeekstrakt. Tõsta ¼ tassi ricottat kõrgesse klaasi, aseta sellele osa kirsse, seejärel kata ülejäänud ricotta ja kirssidega. Kaunista mandlilaastudega.

 

1 PORTSJONI KOHTA:

Kilokaloreid 292 kcal

Rasva 14 g

Küllastunud rasvhappeid 6 g

Kolesterooli 38 mg

Naatriumi 157 mg

Süsivesikuid 26 g

Kiudaineid 3 g

Valku 17 g

 

Pole ricotta juustu käepärast? Võta sama kogus kodujuustu ning sega see blenderis või köögikombainis kreemjaks seguks.

*** Hers Kevad 2015 leiad veel mitu talje-sõbralikku desserdi-retsepti: www.hers.ee

Leave a comment

Your email address will not be published.


*